Kerkbalans

Periodieke schenking
Een periodieke schenking houdt in dat u voor een periode van minimaal 5 jaar jaarlijks een vast bedrag aan PKN Hervormde Gemeente De Lier schenkt.
Een interessante optie, omdat het u fiscaal voordeel oplevert. Uw gift is namelijk volledig aftrekbaar van uw belastbaar inkomen.
Afhankelijk van uw belastbaar inkomen ontvangt u dan tot maximaal 52% van het gedoneerde bedrag “terug”. Voor PKN Hervormde Gemeente De Lier betekent uw periodieke schenking dat we voor langere tijd verzekerd zijn van uw financiële steun.
 
Met ingang van 1 januari 2014 is voor het toekennen van een periodieke schenking geen notariële akte meer nodig, maar kan worden volstaan met invulling en ondertekening van een overeenkomst door zowel de schenker als de ‘kerk’. De voorbeeld overeenkomst is hier te downloaden.
<link naar de PDF>
 
Mocht u van deze fiscaal vriendelijke regeling gebruik willen maken en wilt u graag meer informatie, neemt u dan gerust contact op met onze penningmeester: Aat Vreugdenhil, telefoonnummer: 0174-516173.

Modernisatie betalingsverkeer
Op de gemeente-avond van 13-11-2014 hebben we als College van Kerkrentmeesters een presentatie gegeven over de modernisatie van het betalingsverkeer.
 
De volgende uitdagingen zijn toen geschetst:

  1. Huidige kerkbalans is bijzonder arbeidsintensief en trekt stevige wissel op vele vrijwilligers.
  2. Banken gaan stoppen met papieren acceptgiro’s.
Onze doelstelling is om de komende jaren de actie kerkbalans minder arbeidsintensief maken en het betalingsverkeer te moderniseren
 
Waar de gemeenteleden dit het eerste merken is bij de actie Kerkbalans.
In kerkbalans van 2015 hebben we de eerste stappen gezet. De grootste wijziging was het toezeggingsformulier op 1 A4 en geen aparte toezeggingskaart meer. Maar nog wel voor de laatste keer de  papieren acceptgiro
 
Sinds maart van dit jaar is een werkgroep voorbereidingen aan het treffen voor de kerkbalans van 2016. Gericht op vooral één wijziging: het laten vervallen van de papieren acceptgiro en het in de plaats hiervan aanbieden van automatische incasso.Voordeel automatische incasso
Wanneer u onze kerk machtigt voor automatische incasso kiest u voor gemak. U hoeft zelf nergens meer aan te denken. Wij incasseren het van uw rekening op het door u aangegeven moment. Feitelijk niet anders dan het invullen van de papieren acceptgiro. Ook dit was een machtiging voor betaling van u aan ons die wij bij de bank afleverden.
Behalve de automatische incasso blijven natuurlijk ook de andere betaalwijzen mogelijk. Velen gebruiken nu al het internetbankieren.
 
Nog even exact de stappen als u kiest voor Automatische incasso (deze zullen ook op de begeleidebrief bij de actie kerkbalans vermeld staan):


  • Hiermee machtigt u de Hervormde Gemeente De Lier om uw toezegging in de door u gekozen maand(en) (rond de 25e van de maand) van uw bankrekening te schrijven. De incasso geldt voor 1 jaar en stopt wanneer de totale jaartoezegging is bereikt.
  • In verband met de doorlooptijd van de Actie Kerkbalans kunnen wij in januari nog niet incasseren. Daarom wordt als u januari hebt aangegeven dit pas in februari afgeschreven.
  • Als een bedrag niet kan worden geïncasseerd, bijvoorbeeld vanwege onvoldoende saldo, dan herhalen wij de incasso in de daarop volgende maand.
  • Als u het niet eens bent met een afschrijving, heeft u acht weken de tijd om uw bank opdracht te geven het bedrag terug te storten.
  • Betaling door middel van automatische incasso heeft onze voorkeur boven de andere betaalmogelijkheden. Het biedt u gemak van betalen en zorgt ervoor dat de betalingen automatisch ons boekhoudsysteem binnenkomen.
Heeft u na het lezen al vragen of wilt u meer weten, kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.dan zullen wij zo spoedig mogelijk contact opnemen.
 
Kerkrentmeesters Domkerk