Verenigingsproces Vredekerk en Domkerk (2)

Samenvattend verslag van vergadering op 21 augustus 2018.  

De opening door Dick sprak ons allen aan. Hij begon met het verbond tussen God en Abraham. Tijdens zijn verblijf op een camping keek hij naar de sterren. Hij dachto.a. aan de opdracht die God aan Abraham gaf om de sterren te tellen. Een welhaast onmogelijke taak. Hij trok daarbij een parallel naar het verenigingsproces. Er ‘lichten’ zoveel gewoontes en tradities op, bijna ontelbaar. Toch gaan we op weg en weten we ons gesteund door God. Hetsprak iedere aanwezige aan en gaf stof tot gesprek. Onze opdracht is veelomvattend. Om het behapbaar te maken, pakken we het stapsgewijs aan.
 
De komende weken benaderen we gemeenteleden voor de taakgroepen. Begin november komen de eerste bevindingen tijdens een vergadering bij de stuurgroep. Ook wil de stuurgroep dit najaar een ontmoeting met vertegenwoordigers van de Frisdienst, het Jeugthuis, Kliederkerk, Hok Tuba en zo mogelijk anderen. Met als doel een vrijblijvend oriënterend gesprek te hebben waarbij beeldvorming, kennisnemen van hun en elkaars beleving en gedachten en toekomstgerichte informatie te vernemen, centraal staan.
 
Tijdens deze vergadering hebben we ons in de missie en visie en het organisatiemodel voor de Protestante Gemeente te De Lier verdiept, ons laten informeren en erover van gedachten gewisseld. Het is uiteraard geen onderwerp wat we in één avond kunnen behandelen. We gaan er de volgende vergadering (18 september) mee verder.
 
Informatie delen met de kerkenraden en de gemeente vinden we van groot belang. Hoe we dat gaan doen en wanneer, komt op de volgende vergadering aan bod.
 
Rest mij nog te vertellen wie de stuurgroepleden zijn:
Dick van Dijk (voorzitter stuurgroep), Hans Otto (notulist), Erik Bongaards, Arjen van Duijn, Eric in ’t Veld, Joop Mets, Ria Luijendijk.
 
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.